Veolia Transport získává 100% podíl ve firmě Nerabus

15.02.2008

15. února 2008 – Veolia Transport Česká republika a. s. získala do své skupiny počátkem února 2008 firmu Nerabus, druhého největšího dopravce v regionu Mělnicka.

Veolia Transport Česká republika Nerabus přináší do skupiny Veolia Transport pravidelnou linkovou dopravu na trase Neratovice – Praha a Neratovice – Mělník. Zároveň také zajišťuje městskou hromadnou dopravu v Neratovicích a dopravu z Neratovic do okolních obcí.

„Jsme rádi, že se nám podařilo získat tuto společnosti a posílit tak naši působnost na území Středočeského kraje a hlavního města Prahy,“ říká generální ředitel Veolia Transport Česká republika Dick ten Voorde.

Nerabus má 44 zaměstnanců a vozový park je tvořen 32 autobusy Karosa. Roční obrat společnosti dosahuje 40 milionů Kč. Změna vlastníka nemá žádný vliv na řízení společnosti, kterým jsou i nadále pověřeni stávající jednatelé. Veškeré provozní záležitosti včetně projektu na provozování autobusu na vodíkový pohon zůstávají zachovány.

Veolia Transport Česká republika a. s.

Veolia Transport má v České republice celkem 8 společností s celkovým obratem přes 2 miliardy korun. Hlavní činností skupiny je linková autobusová doprava – provozuje přes 600 pravidelných příměstských a městských linek. Její vozový park čítá více než 1500 autobusů a 48 trolejbusů a ve svých společnostech zaměstnává více než 2 tisíce zaměstnanců. Na trhu pravidelné osobní autobusové dopravy zaujímá Veolia Transport s 21% podílem jedno z čelních postavení. Ročně přepraví přes 100 miliónů cestujících. Veolia Transport je také provozovatelem železniční dopravy.