StringData nasadí svůj ITSM systém SyDesk v Raiffeisenbank

27.07.2010

Společnost StringData, přední dodavatel informačních technologií a systémů, zvítězila ve výběrovém řízení na nástroj pro definici a následné měření kvality IT služeb, které vypsala Raiffeisenbank.

StringData bude v Raiffeisenbank implementovat svůj úspěšný IT Service Management systém SyDesk včetně modulu Katalog služeb.

Předmětem dodávky je komplexní systém pro definici katalogu IT služeb s následným zajištěním sledování plnění jednotlivých SLA/KPI parametrů a podporou SLM procesů. Jedním z hlavních vstupů pro vyhodnocení je pak ověření dostupnosti a výkonnosti aplikací pomocí simulace práce reálných uživatelů, tedy principu end-to-end dohledu a to jak z centrály, tak pobočkové sítě banky. Nezbytnou součástí dodávky je také nastavení systému reportů a napojení na další systémy banky.

„Od nasazení SyDesku a spolupráce se společností StringData si slibujeme zlepšení přehledu o provázanosti, stavu a chování našich IT systémů s návazností na lepší možnost prevence vznikajících problémů, což by mělo zabránit jejich eskalovaní a negativnímu vlivu na práci koncových uživatelů, ať už uvnitř banky, či mimo ni,“ předpokládá Vladimír Novák, Head of IT Operation & Monitoring, Raiffeisenbank.

„Velmi nás potěšilo, že se naším dalším zákazníkem stala jedna z nejdynamičtějších bank v České republice. Považujeme to za výzvu a závazek, abychom přispěli k upevnění její pozice na trhu a zlepšení služeb pro její zákazníky,“ říká Petr Dlouhý, Sales & Marketing Director, StringData.

SyDesk je komplexní ITSM systém sloužící k definici, sledování a vyhodnocování dostupnosti a výkonnosti IT služeb, systémů, aplikací i infrastruktury, s důrazem na provázání uživatelského vnímání chování aplikací a technické infrastruktury (end-to-end dohled). Společnost StringData produkt SyDesk nabízí již od roku 2003, přičemž jej a návazné služby k plné spokojenosti využívá řada renomovaných společností převážně z finančního prostředí, jako je Česká spořitelna, GE Money Bank, Modrá pyramida stavební spořitelna, PPF Banka či Pražská energetika.

StringData

Společnost StringData s.r.o. působí na trhu od roku 1993 a za dobu své existence se stala jedním z předních dodavatelů informačních technologií a systémů v České republice. Zaměřuje se především na oblast definice, sledování a vyhodnocování dostupnosti a výkonnosti IT služeb, systémů a procesů, testování znalostí a návrh a vývoj bankovních informačních systémů a aplikací. Mezi její nejvýznamnější klienty patří Česká spořitelna, GE Money Bank, Telefónica O2, Raiffeisenbank, Wüstenrot a další. Vysokou úroveň poskytovaných služeb zaručuje mimo jiné i firemní členství v ORACLE Partner Network, itSMF a Microsoft Partner Program. StringData je také držitelem certifikace ISO 9001:2000 a svá řešení dodává klientům v souladu s postupy ITIL a 6Sigma. Pozici na trhu a dynamický rozvoj společnosti potvrzuje i výborné umístění v žebříčcích Deloitte Technology Fast 50 CE a Deloitte Technology Fast 500 EMEA (2008, 2009). Více informací naleznete www.stringdata.cz, www.beewiser.com a www.sydesk.cz.