Společnost McAfee spustila celosvětový experiment S.P.A.M.

31.03.2008

Praha 31. března 2008 – Společnost McAfee, Inc. (NYSE: MFE) oznámila zahájení celosvětového experimentu S.P.A.M. (Spammed Persistently All Month, Po celý měsíc vystaveni spamu). Účastníci tohoto pokusu se rekrutují z celé společnosti (studenti, vládní úředníci, ženy v domácnosti, důchodci...). Účastníci pokusu S.P.A.M. pocházejí z celého světa: mj. z Austrálie, Brazílie, Francie, Německa, Itálie, Mexika, Nizozemí, Španělska, Velké Británie a USA.

Padesát dobrovolníků z celého světa se na 30 dnů nechá vystavit spamu

McAfee Dobrovolníci si po dobu jednoho měsíce budou prohlížet webové stránky, provádět on-line nákupy a registrovat se na základě nejrůznějších reklamních akcí. To vše budou přitom dělat s notebookem s nově nainstalovaným systémem bez ochrany proti spamu a pro tyto účely použijí také novou e-mailovou adresu. Od dnešního dne budou o svých zkušenostech každý den psát na webu www.mcafeespamexperiment.com.

Experiment si klade za cíl ukázat ničivé účinky spamu, který je navíc prokazatelně spojen s kybernetickou kriminalitou. Počítačoví zločinci používají spam k ovládnutí milionů kompromitovaných počítačů po celém světě. Spamy lákají uživatele v domácnostech i ve firmách, aby podvodníkům poskytli citlivé informace nebo přímo finanční prostředky.

Chcete-li sledovat postup pokusu S.P.A.M. a seznámit se se zkušenostmi jeho účastníků, navštivte web www.mcafeespamexperiment.com.

O společnosti McAfee

Společnost McAfee chrání po celém světě vše, co má nějakou hodnotu – od osobních fotografií a digitální hudby po důvěrné zprávy nadnárodních firem. Produkty společnosti McAfee jsou jedinečné svou cenovou dostupností a možnostmi správy. Svět on-line hrozeb a rizik je dnes natolik komplexní, že pokud s jejich vývojem firma neudrží krok, brzy jí přerostou přes hlavu. Společnost McAfee proto svým zákazníkům pomáhá řídit rizika IT, ať už se to týká od největších firem nebo živnostníků. Hrozby a podvodné prostředky zločinců jsou lze dnes stále propracovanější, společnost McAfee má ale v tomto oboru téměř dvacetiletou zkušenost, což jí umožňuje nabízet kvalitní ochranu, které důvěřují miliony lidí po celém světě.