PCS představuje novou verzi účetního software ACONTO® Free

07.05.2008

Praha 7. května 2008 – Společnost PCS, divize Aconto, uvedla novou verzi bezplatného ekonomického a účetního software ACONTO® Free, která byla rozšířena oproti stávající verzi o průvodce počátečním nastavením programu.

Nová verze účetního software je k dispozici ke stažení od 1. května 2008 na internetových stránkách www.aconto.cz a dále na vybraných serverech nabízejících bezplatné stažení různých uživatelských programů – www.dwn.cz, www.studna.cz, www.stahuj.cz, www.sosej.cz a www.slunecnice.cz.

Od počátku května bude současně na internetových stránkách www.aconto.cz spuštěna prezentace účetních společností zpracovávajících účetnictví v programu ACONTO®. Prezentace bude sloužit živnostníkům a firmám používajícím program ACONTO® k vyhledání externí účetní společnosti v jejich regionu. Předávání podkladů, jež vzniknou v programu ACONTO®, a jejich následné zaúčtování pak může být uskutečňováno elektronickou cestou prostřednictvím CD, e-mailu apod.

„Rozšířením verze ACONTO Free o průvodce počátečního nastavení programu, chceme uživatelům usnadnit cestu od stažení našeho software k prvnímu vystavení faktury, založení prvního pokladního dokladu, až po jeho závěrečné zpracování. Snažíme se takto vyjít vstříc hlavně živnostníkům, kteří tento program využívají ke zpracování účetní evidence, hlavně z důvodu dalších možností, které ACONTO nabízí – například elektronické předávání dokladů mezi jednotlivými instalacemi ekonomického software ACONTO,“ říká k uvedení nové verze programu Ing. Renata Dolejšová, manažerka divize Aconto.

Skupina PCS

Společnosti sjednocené pod názvem PCS se zabývají širokým spektrem činností – od komplexních služeb v oblasti zabezpečovacích a komunikačních systémů, detekce nebezpečných předmětů, přes dodávky analytických přístrojů a měřících ústředen, až po řešení bezpečnosti dat. Významnou součást tvoří vývoj vlastního ekonomického software a nemocničních informačních systémů. Skupina PCS působí na českém a slovenském trhu již od roku 1990, zaměstnává přes 100 pracovníků a její roční obrat přesahuje 250 milionů Kč (2007). Vzájemná synergie jednotlivých činností je zárukou rozvoje a stability i do dalších let. Společnosti sídlí ve vlastních objektech v Praze, Blansku a Bratislavě.