Krůček k bohatství

31.12.2007

Praha 31. prosince 2007 - Burzovnímu profesionálovi, André Kostolanymu (1906 – 1999), vychází ve vydavatelství Mirage Distribution po úspěchu knihy „Kostolanyho burzovní seminář pro kapitálové investory a spekulanty“ další kniha, tentokrát trefně nazvaná Peníze a burza – Umění jak přijít k bohatství.

André Kostolany: Peníze a burza aneb Umění, jak přijít k bohatství

„Růst, můj synku, to je šampaňské, kaviár, auta a krásné ženy..., pokles, můj milý, to je sklenice piva, pár buřtů, tramvaj a tvoje mamá“, takhle odpovídá autorův přítel svému synovi na otázku: Co je vlastně růst a co pokles na burze. Kdo z nás by se nechtěl pohybovat na burze v období růstu?

Krůček k bohatství - André Kostolany: Peníze a burza aneb Umění, jak přijít k bohatství V novince nám autor ukazuje, jak je snadné zbohatnout prostřednictvím investování do akcií a nemovitostí, zboží a surovin. To vše na základě pravdivých a zábavných příběhů čerpaných nejčastěji z vlastních zážitků a zkušeností. S vtipem a nadsázkou nás provází svým životem spojeným s burzou a k tomu podává výklad potřebný k pochopení správného investování a spekulování na burze. Celý proces hodnotí poeticky: Kupovat, když kanóny hřmí, prodávat za melodie harfy.

Jak správně investovat a spekulovat? Jak se orientovat a pohybovat ve světě burzy K čemu je potřeba psychologie a jak vším dokáže zamíchat stát se svými zásahy a vládními rozhodnutími? Jak se orientovat v investičních fondech? Odpovědi na tyto a mnoho dalších otázek nedostanete prostřednictvím vědecky podaného výkladu, jak by se dalo očekávat, ale naopak čtivou formou, kdy autor vypráví své postřehy a životní příběhy a pravdy.

„Prostřednictvím Kostolanyho knihy se mohou všichni zájemci z řad široké veřejnosti i odborníků seznámit s finančním trhem a jeho zákonitostmi. Obsah knihy je znovu zcela nadčasový. Kostolany opět vtipně a s rozhledem ukazuje na paralely mezi tím, co se stalo v minulosti a co platí stále. Čtenář v této knize zažije burzu jako zrcadlo světových událostí,“ říká Jiří Vyskočil, člen představenstva a výkonný ředitel brokerjet České spořitelny, a.s.

Vydalo nakladatelství Mirage Distribution, 289 stran, dop. cena 299 Kč, k dostání v knihkupectvích nebo na www.mirage-distribution.cz.