Ekospol postaví 323 bytů za více než miliardu korun

07.05.2008

Praha 7. května 2008 – Společnost Ekospol, která patří mezi tři největší české rezidenční developery, zahájila v dubnu výstavbu dvou novou projektů s 323 byty v hodnotě převyšující jednu miliardu korun. Oba projekty jsou financovány z vlastních prostředků. První projekt, pojmenovaný Rezidence Strašnice se 102 byty (1+kk až 4+kk) se nachází v atraktivní, tradičně vyhledávané rezidenční čtvrti v Praze 10 Strašnicích. Druhý bytový projekt s názvem Panorama Kyje s 221 byty (1+kk až 4+kk) se rozkládá na náhorní plošině nad novou vilovou zástavbou. Předpokládané datum dokončení výstavby je u obou projektů podzim 2009.

Kromě vysokého standardu spojuje obě lokality vynikající prodejnost. Před zahájením stavebních prací bylo v obou lokalitách prodáno přes 50 % bytů. Projekt Rezidence Strašnice byl již v této fázi zahájení stavby prodán dokonce ze 75 %.

„Vzhledem k nedostatku pozemků v dané lokalitě je projekt Rezidence Strašnice zřejmě jedním z posledních rezidenčních projektů takového rozsahu v této části Prahy,“ upřesňuje RNDr. Evžen Korec, CSc, generální ředitel a předseda představenstva Ekospolu. „Kvalita našich služeb, reference spolu s výběrem vhodných lokalit a zvyšující se kupní síla obyvatel České republiky, to vše stojí za poptávkou o naše byty. Jsme rádi, že je o naše projekty tak mimořádný zájem, protože se tím uskutečňuje naše strategie stavět nejprodávanější byty evropské kvality s nejlepším poměrem kvality a ceny,“ dodává Korec.

Rezidence Strašnice

Rezidence Strašnice Bytový areál Rezidence Strašnice se skládá ze dvou domů s pěti až šesti nadzemními podlažími s výtahy a plně odpovídá vysokým požadavkům moderního rezidenčního bydlení.

Každý byt, jehož velikost se pohybuje od 26 do 96 m2, má terasu nebo balkon, část bytů má zasklené vytápěné balkony využitelné např. jako zimní zahrada. V posledním podlaží jsou umístěny velké byty s rozlehlými terasami s výhledem na Prahu. Parkování je zajištěno v suterénu domu, kde budou pro obyvatele domu parkovací stání i samostatné uzavřené parkovací boxy.

Rezidence Strašnice se nachází v docházkové vzdálenosti od dvou stanic trasy A, a to Strašnická a Skalka. V blízkosti se nachází též zastávka MHD, autobusu i tramvaje. Výborné dopravní spojení nabízí pro motoristy městský okruh, který je ve vzdálenosti cca 1 km. V okolí je již vybudovaná infrastruktura, hypermarket Tesco, mateřská, základní, střední i vysoká škola, zdravotní středisko, lékárna, pošta, divadlo i zařízení pro sport a relaxaci.

Panorama Kyje

Panorama Kyje Byty v projektu Panorama Kyje jsou umístěny v šesti tří až čtyřpatrových domech. Byty v přízemí mají předzahrádky, jež jsou stejně žádané jako byty s terasami umístěné v posledním patře, které vznikly díky ustoupení jednoho až dvou vrchních pater. Každý byt má svůj balkon nebo terasu. V suterénech objektů se nachází 133 podzemních garážových stání, ale i další prostory doplňující vybavenost domů (sklípky u většiny bytů v ceně 70 000 Kč ZDARMA). Pro parkování obyvatel bytového areálu a návštěv bude sloužit 88 venkovních stání.

Kyje jsou snadno dostupné metrem i automobilem. Stanice metra Rajská zahrada na trase B je v docházkové vzdálenosti cca 10 minut, pro motoristy existuje napojení na městský okruh, kterým se dostanou pohodlně do centra města. V okolí se nachází dostatek nákupních, zábavních a sportovních center, Centrum Černý Most je ve vzdálenosti cca 5 minut jízdy autem nebo 1 stanici jízdy metrem (hypermarket, multikino, fitness centrum s bazénem, prodejny Makro, Hornbach a IKEA). V okolí projektu Panorama Kyje je zachováno množství okolní zeleně, a tím je tato lokalita velmi atraktivní oblastí k bydlení.

Oba projekty Ekospolu jsou již v základní ceně nadstandardně vybaveny. Mimo laminátových plovoucích podlah, obložkových zárubní, vysoce kvalitní vodovodní baterie a strukturované kabeláže v bytech, které jsou již u bytů Ekospolu běžné, patří ke standardnímu vybavení bezpečnostní vstupní dveře do bytů, akrylátové vany a příprava pro zabezpečovací zařízení s možností připojení na pult centralizované ochrany.

Více informací o projektech Rezidence Strašnice a Panorama Kyje naleznete na internetových stránkách www.ekospol.cz.

Společnost Ekospol

Společnost Ekospol patří mezi tři největší české bytové developery a řadí se mezi 10 nejvýznamnějších developerských firem v oblasti bydlení dle podílu na trhu v České republice. Od svého založení v roce 1992 firma úspěšně realizovala více než 30 velkých developerských projektů bydlení v nejatraktivnějších lokalitách v Praze a okolí. Do ledna 2008 předala svým 7 000 spokojeným zákazníkům cca 2 500 bytů a stavebních zasíťovaných pozemků. Od roku 1998 firma vlastní, na základě zavedeného a udržovaného systému řízení jakosti, certifikát systému řízení jakosti podle evropských norem ISO 9001. V roce 2002, na základě vzorného přístupu k životnímu prostředí a minimalizaci dopadů na životní prostředí při své činnosti, získala certifikát environmentálního managementu dle ISO 14001, v roce 2005 pak certifikát bezpečnosti a ochrany zdraví při práci OHSAS 18001.