Connex Morava a Bus Slezsko nabízejí rekvalifikaci na práci řidiče

29.10.2007

Ostrava 29. října 2007 – Společnost Connex Morava, největší autobusový dopravce v Moravskoslezském a Olomouckém kraji, nabízí uchazečům o práci možnost rekvalifikací na pozice řidičů. Tento dopravce nabízí práci všem zájemcům včetně nezaměstnaných a žen. Poptávka po řidičích je vyvolána především odchody řidičů do důchodů a vyššími nároky na dopravní obslužnosti, například v nových průmyslových zónách.

Connex Morava ve spolupráci s úřady práce nabízí rekvalifikační kurzy. V případě, že je uchazeči o práci využijí, mají hrazeny náklady na rekvalifikaci i povinné lékařské prohlídky a vyšetření. Nezaměstnaní se mohou také obrátit o pomoc při hledání práce na společnost RPIC, kde jim poradí a poskytnou informace. RPIC realizuje spolu s Connexem Morava projekt Najdi si práci za využití prostředků Evropského sociálního fondu. Ostatním zájemcům, kteří jsou držiteli řidičských oprávnění skupiny C a B, hradí Connex Morava náklady na rozšíření o skupinu D, nutnou pro řízení autobusů.

„Řidiči se mohou u Connexu těšit na různé zaměstnanecké výhody, jako jsou navýšené příplatky oproti výši stanovené zákonem, zlevněné jízdné pro zaměstnance a rodinné příslušníky či příspěvek na penzijní připojištění a zaměstnanecké spoření,“ říká Ing. Antonín Hradílek, personální ředitel Connexu Morava.

Volná místa za volantem ale nejsou určená jen pro muže, ale mohou se o ně ucházet také ženy, jak dokazují úspěšné příklady uchazeček o práci. „V Třinci v letošním roce postoupilo do rekvalifikace pět žen – potenciálních řidiček autobusu, kterým jsme vydali příslib zaměstnání. Po absolvování rozšíření řidičského oprávnění pro skupinu D předpokládáme jejich nástup do zaměstnání ještě v letošním roce,“ říká Libuše Szlachtová, vedoucí personálního oddělení BUS Slezsko. „Dále jsme ve spolupráci s Krajským úřadem Moravskoslezského kraje a Střední odbornou školou v Jablunkově zřídili pomaturitní nadstavbové studium „řidič -automechanik“. První ročník je otevřen od září letošního roku,“ doplňuje Libuše Szlachtová.

Zájemci o práci řidiče mohou získat další informace na následujících kontaktech:

BUS Slezsko
Personální oddělení

Connex Morava
Personální oddělení

Veolia Transport Česká republika a. s.

Veolia Transport má v České republice celkem 8 společností s celkovým obratem přes 2 miliardy korun. Hlavní činností skupiny je linková autobusová doprava – provozuje přes 600 pravidelných příměstských a městských linek. Její vozový park čítá více než 1500 autobusů a 48 trolejbusů a ve svých společnostech zaměstnává více než 2 tisíce zaměstnanců. Na trhu pravidelné osobní autobusové dopravy zaujímá Veolia Transport s 21% podílem jedno z čelních postavení. Ročně přepraví přes 100 miliónů cestujících. Veolia Transport je také provozovatelem železniční dopravy, i když její dosavadní podíl na trhu v této kategorii je proti dominantnímu postavení Českých drah dosud zanedbatelný – provozuje dvě železniční tratě s celkem 29 zaměstnanci a 7 vlakovými soupravami.